Gemeenten innen dit jaar meer onroerendezaak belasting dan waar ze feitelijk recht op hebben.

Kassa met de OZB

De opbrengst stijgt met 4 procent, terwijl 3,75 als bovengrens geldt. Dat blijkt uit onderzoek van het Coelo, het Centrum voor onderzoek van de economie van de lagere overheden. Het Rijk heeft met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) afgesproken dat de landelijke opbrengst van de ozb in 2012 niet meer dan 3,75 procent zou stijgen.

Dit jaar stijgt de ozb-opbrengst meer dan is afgesproken. Volgens het Coelo komt dat omdat er meer huizen en bedrijfspanden zijn bijgekomen. De boosdoeners zijn voornamelijk de kleine en middelgrote gemeenten.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...