APELDOORN - De gemeenteraad van Apeldoorn heeft de vergaande conclusies van het rapport over het miljoenentekort aangenomen.


Chaotische vergadering gronddebacle

De raad nam nog geen besluit over de positie van de wethouders. Eén wethouder, Rob Metz (VVD), stapte op maar maakte dat eerder al bekend. De overige wethouders hadden bij aanvang van de vergadering hun positie ter beschikking gesteld. Om 01.30  is de chaotische vergadering geschorst tot donderdag 9 februari. Pas dan komen de consequenties van het rapport aan bod.

De gemeente staat op het punt 200 miljoen euro te verliezen op aangekochte gronden. Volgens het rapport heeft het college de raad daarover onjuist geïnformeerd. De gemeente kocht jaren gronden voor woningbouw die nooit zou gebeuren. Er zijn inmiddels al miljoenen afgeboekt. Een raadscommissie deed 10 maanden onderzoek. Het college bleef erbij dat ze de raad niet bewust onjuist geïnformeerd hadden. De meerderheid van de raad nam uiteindelijk een amendement aan waarin stond dat het college de raad wel verkeerd had geïnformeerd, maar niet bewust.

Oud burgemeester en tegenwoordig Voorzitter van de Eerste Kamer Fred de Graaf was bij de vergadering als toehoorder aanwezig. Hij was ten tijden van de aankopen van de gronden burgemeester. Zijn rol stond donderdagavond niet ter discussie. De positie van de wethouders blijft tot 9 februari onduidelijk. Pas dan spreekt de raad zich uit over hun posities.

Over Salland TV

x

Check Also

Gratis activiteiten tijdens Zomertour in Buitenzwembad De Tippe

Op woensdag 11 augustus organiseert Sportbedrijf Raalte de Zomertour in buitenzwembad De ...