De benzineprijs staat vrijdag weer eens op het hoogste niveau ooit.


Betalen maar weer voor de brandstof

Dat zegt het consumentencollectief UnitedConsumers op basis van de huidige marktontwikkelingen. Aan de pomp is de adviesprijs van benzine nu 1,757 euro per liter. Het vorige prijsrecord dateerde van 29 april 2011. Diesel (vrijdag 1,493) en LPG (0,817) staan nog net niet op recordprijzen, maar ze staan er slechts (1 cent voor diesel) en enkele eurocenten (voor LPG) vanaf.

Hoewel veel tankstations een iets lagere prijs aan de pomp hanteren dan de adviesprijs, staat de pompprijs ook op een recordniveau. In april 2011 waren de kortingen aan de pomp immers niet wezenlijk anders, zegt directeur Selms van UnitedConsumers. Met het huidige prijsniveau is een gemiddelde automobilist volgens Van Selms in 2012 ongeveer 100 euro meer aan brandstofkosten kwijt dan in 2011.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...