De kans dat we met Kerst een wit winterwonderland kunnen bewonderen, is bijzonder klein.


Landelijk – Kans op een witte Kerst is nihil

Dat zegt een woordvoerder van WeerOnline. De temperatuur is waarschijnlijk te hoog, waardoor een derde witte Kerst op rij er niet in zit. De woordvoerder van WeerOnline zegt op NU.nl: ‘Er is altijd een kans op sneeuw aanwezig, maar dit jaar is die wel heel klein.’ Er wordt pas gesproken van een witte Kerst als niet op één, maar op beide kerstdagen een echt gesloten sneeuwdek ligt. De afgelopen twee jaar was dat wel het geval.

‘Sinds het begin van de metingen vanaf 1901 is het pas acht keer voorgekomen dat het landschap tijdens Kerst wit was,’ aldus de woordvoerder. De weersverwachtingen voor komend weekend zijn overigens wel winters te noemen, met lagere temperaturen, winterse neerslag en gladheid.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...