Ruim zes op de tien Nederlanders staan positief tegenover de Occupy-beweging.


Landelijk – Veel steun voor Occupy protest Amsterdam

De actie die voor zaterdag staat gepland op het Beursplein in Amsterdam, wordt door 56 procent gesteund. Zestien procent reageert afkeurend. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. Het deel van de bevolking dat zich kan voorstellen aan een dergelijke actie mee te doen is met 32 procent hoogt te noemen, meent de opiniepeiler. Alleen onder VVD- en CDA-kiezers is er terughoudendheid over het protest, dat gericht is tegen de ‘inhaligheid in het bedrijfsleven’. Aanhangers van de overige partijen staan er positief tegenover.

Het protest wordt georganiseerd in navolging van soortgelijke acties in de Verenigde Staten. In New York wordt al weken actie gevoerd onder de noemer Occupy Wall Street. Bijna de helft van de ondervraagden verwacht dat de acties zich sterk gaan uitbreiden. Voor zaterdagmiddag staan ‘bezettingen’ gepland in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. ‘We zijn voor een andere, eerlijkere samenleving’, stelt de Nederlandse tak van Occupy Wall Street in een verklaring. ‘De macht van de banken en financiële instellingen moet gebroken worden.’

Over Salland TV

x

Check Also

De NS Dienstregeling per 2 juni

Vanaf 2 juni rijdt de NS een dienstregeling in het nationaal belang. ...