Het aantal publieke themakanalen gaat in de loop van volgend jaar terug van 12 naar 8.


Landelijk – Koepelorgaan NPO schrapt 4 themakanalen

Dat is de uitkomst van een overleg tussen publieke omroepen en het koepelorgaan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), meldt een woordvoerder van de organisatie woensdag.  Spirit24, Sterren24, Consumenten24 en Geschiedenis24 vallen straks af. We willen af van de versnippering van het aantal kanalen, maar we doen het ook onder politieke druk. Want het huidige aantal themakanalen is te veel’, aldus de zegsman.

De programma’s van de te schrappen digitale zenders kunnen volgens hem een plek krijgen bij de themakanalen die overblijven, zoals Holland Doc24, 101TV en Best24. De NPO kan nog niet aangeven op welke datum in 2012 de themakanalen op de schop gaan. Dat is mede afhankelijk van overleg met de kabelmaatschappijen.

Over Salland TV

x

Check Also

De NS Dienstregeling per 2 juni

Vanaf 2 juni rijdt de NS een dienstregeling in het nationaal belang. ...