Het is onmogelijk om de westelijke windturbine langs de A1 verder van Epse te plaatsen.


Deventer – Gemeente Deventer trekt zich niks aan van Lochem

Dat staat allemaal te lezen in deze nogal formele brief aan de buurgemeente Lochem. In de brief wordt gehamerd op het feit dat er voldoende informatievoorziening is geweest richting betrokken bewoners uit Epse. Ook blijkt dat volgens de gemeente Deventer uit de aanwezigheid van deze bewoners tijdens de informatieavond op 26 april.

Het college reageert als volgt: De mogelijkheid tot opschuiven van de westelijke windturbine is ook onderzocht maar dit bleek helaas om ruimtelijke en juridische redenen niet mogelijk. Dit neemt niet weg dat deze locatie nog steeds acceptabel is en past binnen wet- en regelgeving. 

En dat is dus pech voor de betrokken Epsenaren. Het gevolg  zal vast een taaie gerechtelijke procedure gaan worden, want dit laat de gemeente Lochem zich natuurlijk niet welgevallen. Wethouder Thijs de la Court uit Lochem reageerde eerder als volgt richting Wethouder Pierey in Deventer. Om aan te geven dat het wel snor zat met die windturbines, vreemd dat wel.

Over Salland TV

x

Check Also

Organisatie Diekdaegen heeft vier genomineerden voor Kei van Wijhe

WIJHE – Vier inwoners van Wijhe komen in aanmerking voor de ‘Kei ...