Een referendum over het plaatsen van windturbines ter hoogte van industrieterrein Kloosterlanden in Deventer langs de A1 komt er niet.


Deventer – Geen referendum over plek windturbines

Het initiatiefvoorstel van D66 is rigoureus van tafel geveegd door een meerderheid van de Deventer gemeenteraad. De hoofdreden was het feit dat Deventer al een eerder positief besluit genomen heeft over windenergie en windmolens. Een raadgevend referendum zou dat besluit niet rechtvaardigen.

Mirjam van Tilburg van D66 ging best goed van start met haar warme pleidooi voor het referendum, maar ging flink de mist in door hakkelend en onzeker over te komen toen er vragen van andere partijen kwamen. Ze moest lang nadenken over een vraag van Jan Oggel van CDA. Of D66 ook weer met een referendum zou komen als er op een andere plek in Deventer plannen zijn voor het bouwen van windturbines. Daar kwam geen duidelijk antwoord op. De D66 fractie werd ook met regelmaat opportunisme verweten. De voorstanders van een referendum, de fracties van D66, APB, TON en de SP moesten het er maar mee doen.

Waarschijnlijk komt PvdA wethouder Jos Pierey wel met een alternatieve plek voor de windturbines. Maar wij denken dat het best goed is om een keer de burgers van de stad om hun mening te vragen. De kosten vallen wel mee ongeveer 140.000 euro. Algemeen Plattelands Belang opperde dat er een combinatie referendum zou kunnen worden gehouden. Drie voor de prijs van één stellen wij zelf voor. Het stadskantoor, windturbines en de gemeentelijke publieke lokale staatsomroep.

Over Salland TV

x

Check Also

Gratis activiteiten tijdens Zomertour in Buitenzwembad De Tippe

Op woensdag 11 augustus organiseert Sportbedrijf Raalte de Zomertour in buitenzwembad De ...