Buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) in Rijssen-Holten hebben vorig jaar in totaal 420 uur gecontroleerd op overtredingen bij het uitlaten van honden en daarbij drie boetes uitgedeeld.


Holten/Rijssen – Drie boetes in 420 uur

Dat staat te lezen in het jaarverslag Handhaving van de gemeente Holten/Rijssen. Deze drie boetes in een jaar lijken op het eerste gezicht niet veel, maar toch hebben deze controles hun vruchten afgeworpen, volgens de gemeente. ‘Het aantal klachten over hondenpoep is namelijk het afgelopen jaar gehalveerd’ volgens de teamleider handhaving bij de gemeente Rijssen-Holten.

De BOA’s hebben maar beperkte bevoegdheden om op te treden tegen hondenpoep op straat. ‘In onze APV (Algemene Plaatselijke Verordening) staat dat zij pas een boete kunnen uitschrijven, wanneer zij de keutel zien vallen. Tegen hondenuitwerpselen die er al liggen kunnen de BOA’s niets doen. Het is ons doel trouwens ook niet om zoveel mogelijk bekeuringen uit te delen’.

Over Salland TV

x

Check Also

Duckrace Junior Kamer Vechtdal een doorslaand succes

De door de JCI Vechtdal georganiseerde Duckrace in de Ommense Vecht was ...