De gemeente Apeldoorn moet alsnog de bouw van een evangelische basisschool toestaan.

Apeldoorn: Gemeente moet evangelische school toestaan

Dat heeft minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) bepaald. De Apeldoornse gemeenteraad was tegen, omdat zij vreesde dat er te weinig leerlingen op af zouden komen. Vervolgens tekende de Vereniging Evangelische Scholen hier bezwaar tegen aan. Terecht, zo oordeelde minister Marja van Bijsterveldt (CDA).

Volgens haar is het waarschijnlijk dat de school op tijd aan de wettelijke stichtingsnorm van 200 leerlingen zal voldoen.  ‘200 leerlingen was de prognose,’ zegt Arnoud van der Steen, woordvoerder van de gemeente. “De gemeenteraad vond dat een te mager instrument en wethouder Hans Wegman kan zich dat voorstellen. Want de prognose is niet hetzelfde als behoefte. Voor je het weet, heb je hier een leeg gebouw staan”.

Over Salland TV

x

Check Also

Auto klapt frontaal tegen een boom bij Heeten

Een automobilist is vrijdagmorgen tegen een boom aangereden op de Spanjaardsdijk bij ...