Ank Bijleveld-Schouten is woensdag in Zwolle officieel geïnstalleerd als de nieuwe commissaris van de Koningin in Overijssel.


Zwolle – Overijssel installeert nieuwe CDA commissaris

Ze heeft tijdens een bijzondere vergadering haar eerste toespraak houden voor de leden van Provinciale Staten. Bijleveld (48) is teruggekeerd in de provincie waar ze is geboren en waar ze de eerste politieke stappen zette. Ze werd in 1986 raadslid in Enschede, en drie jaar late zat ze in de Tweede Kamer.

Na enkele jaren burgemeester van Hof van Twente te zijn geweest, werd ze in 2007 staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Tijdens de laatste Kamerverkiezingen stond ze op plaats twee van de CDA-verkiezingslijst. Ze voldeed volgens de vertrouwenscommissie van Provinciale Staten,,in hoge mate” aan de gestelde eisen. Dat eisenpakket was mede opgesteld na een raadpleging onder de inwoners van Overijssel. Bijleveld volgt Geert Jansen op die de acht jaar commissaris was.

Over Salland TV

x

Check Also

Van woensdag 28 april t/m maandag 3 mei geen trein maar bus: Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen

Van woensdag 28 april t/m maandag 3 mei vinden er werkzaamheden plaats ...