Het Leger des Heils en andere opvanginstanties hebben een nieuw probleem, namelijk zwervers uit het Oostblok.

Landelijk – Polen en Bulgaren overspoelen opvang

Die dachten dat werken in Nederland leuk was en veel opleverde, maar dat blijkt niet altijd te kloppen, zeker nu de bouwsector in Nederland op sterven na dood is. Velen zijn zo berooid dat ze ook niet meer terug kunnen: geen geld. Voor hen wil het Leger des Heils een regeling maken om hen te repatriëren. Anderen zien de opvang mogelijkheden die Nederland kent voor daklozen als een mooie goedkope huisvestingsoptie.

De Haven, opvanghuis in Amsterdam, had al een Roemeen die net was aangekomen. Die had gehoord dat hij gratis kon slapen, eten en douchen en dat leek hem wel mooi. “In sommige opvanghuizen lijkt het wel of het hele Oostblok is aangekomen,” zegt in Pool in de Volkskrant. Ze zijn ook al bedelend gesignaleerd in het straatbeeld, de Polen en Bulgaren. Net als thuis.

Over Salland TV

x

Check Also

Doe mee en win gratis toegangskaarten voor Julianatoren!

Van 8 tot en met 14 juni 2015 geven we iedere dag ...