De politie heeft dinsdagmiddag een 26-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van het gooien van een handgranaat in een tuin in Apeldoorn, afgelopen zomer. Bij de ontploffing ontstond aanzienlijke schade. De granaat werd in de nacht van 24 op 25 juli in de tuin bij een woning aan de Barnewinkel in Apeldoorn gegooid.

Apeldoorn – Gooier van handgranaat aangehouden

Niemand raakte door de ontploffing gewond. In eerste instantie ging de politie uit van zwaar vuurwerk maar na onderzoek bleek het om een explosief te gaan. Beelden van de vermoedelijke verdachte en de ontploffing zijn eerder getoond in Opsporing Verzocht. Of de verdachte al een verklaring heeft afgelegd, wilde de politie niet kwijt. De man is de eerste verdachte die in deze zaak is aangehouden.

Over Salland TV

x

Check Also

Heer en Mevrouw Reins-Melenhorst, Schuilenburg 27 in Raalte 60 jaar getrouwd

Afgelopen maandag 19 augustus waren de heer en mevrouw Reins-Melenhorst, Schuilenburg 27 ...