De twee branden vorige week bij Molukse kerken in Nijverdal en Hoogeveen zijn aangestoken.

Salland – Branden Molukse kerken aangestoken

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft op beide locaties sporen van een brandversnellend middel gevonden. In Assen, waar in dezelfde nacht een poging tot brandstichting bij een Molukse kerk mislukte, is dezelfde stof aangetroffen.Dat heeft de politie Drenthe dinsdag bekend gemaakt.

Het NFI onderzoekt nog of de brandbare stof dezelfde oorsprong heeft. De politie ging er al van uit dat er een verband was tussen de drie incidenten. Nu brandstichting in Hoogeveen en Nijverdal vaststaat, moeten we wel concluderen dat de drie zaken met elkaar te maken hebben, aldus een woordvoerder.

Over Salland TV

x

Check Also

60-jarig huwelijksjubileum Marinus en Tonny Lammers-Kamphuis

60-jarig huwelijksjubileum Marinus en Tonny Lammers-Kamphuis Marinus (90) geboren en opgegroeid in ...