Overijssel heeft bijna geen vrouwen in topfuncties.

Overijssel – Weinig topfucties voor vrouwen

Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost. Uit landelijk onderzoek bleek vorige week al dat de opmars van topvrouwen binnen het bedrijfsleven tegenvalt. Vakbond FNV en verschillende andere organisaties pleiten daarom voor een wettelijke norm van veertig procent vrouwen in de top.

Van de tien grootste bedrijven in Overijssel haalt geen enkel bedrijf dat percentage. Bij veel technische bedrijven, zoals Thales in Hengelo, Unica in Zwolle en Vredestein in Enschede, ligt het percentage zelfs onder de tien procent.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...