De gemeente Deventer gaat elk jaar ongeveer vijftig woningen isoleren tegen verkeerslawaai van wegen of spoorlijnen.

Deventer – Aan de slag met geluidsoverlast

Deventer heeft voor de  geluidsanering financiële middelen ontvangen van het ministerie van VROM. Om verkeerslawaai te voorkomen, brengt de gemeente bijvoorbeeld stil asfalt aan of plaatst ze een geluidscherm.

Als deze maatregelen niet mogelijk zijn, zorgt de gemeente ervoor dat het geluidsniveau in de woning onder de norm van 43 dB blijft. De isolatie in de woning bestaat uit het plaatsen van akoestisch glas of het van binnenuit isoleren van het dak of de gevels. Het gaat vooral om geluidgevoelige vertrekken, zoals de woonkamer, slaapkamers of woonkeuken. Ook is de grootte van de ruimte bepalend voor de geluidsoverlast.

Over Salland TV

x

Check Also

Corona Actueel 12 mei

Corona Actueel van woensdag 12 mei 2021 in Veiligheidsregio IJsselland. Salland is ...