De VVD in de Tweede Kamer is tegen de plannen voor een spoorboog over en langs de Deventer wijk de Colmschater Enk.


Deventer – VVD zegt nee tegen de spoorboog

Volgens VVD-Kamerlid Charlie Aptroot is het plan door minister Eurlings als een dictaat opgelegd en niet overlegd met de gemeente Deventer en bewoners. De VVD vindt dat de minister zijn huiswerk maar moet gaan overdoen en alternatieve routes moet laten onderzoeken.

Aptroot deed deze uitlatingen afgelopen dinsdagavond tijdens een protestbijeenkomst van buurtbewoners tegen de plannen van Den Haag met de spoorboog. Omwonenden vrezen overlast omdat er volgens planning ‘s nachts 60 tot 80 goederentreinen over de spoorboog gaan rijden. Ook moeten er woningen worden gesloopt en gaat de hele wegeninfrastructuur op de schop bij de Colmschater Enk.

Op radio 1 was ook aandacht voor het spoorboogprobleem met een verslag van de bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond 24 augustus!

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...