Een Deventer echtpaar heeft de gemeente Deventer voor bijna 100.000 euro opgelicht.


Deventer – Stel licht gemeente op voor 99.000 euro

De gemeente Deventer kwam het paar op het spoor na een anonieme tip. Het echtpaar is in het buitenland eigenaar van een complex met meerdere woningen en aanzienlijke stukken grond. Het bezit van dit vermogen is niet gemeld aan de gemeente Deventer. Het echtpaar ontving een bedrag van € 99.000 ten onrechte aan bijstand.

De sociale recherche heeft in samenwerking met het Internationaal Bureau Fraude-informatie een onderzoek ingesteld. De gemeente heeft aangifte gedaan. De man is door de politierechter in Zwolle veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. Om de ten onrechte ontvangen uitkering terug te krijgen, heeft de gemeente Deventer in samenwerking met een advocatenkantoor beslag laten leggen op bezittingen.

Over Salland TV

x

Check Also

‘Hier stroomt de liefde’ -bord in Wijhe nodigt uit voor een mooie foto

Stond de IJssel afgelopen week hoog, ook de liefde stroomt weer volop ...