De toekomst van de publieke omroep is niet of nauwelijks een punt van discussie tijdens de grote verkiezingsdebatten.


Hilversum – politiek hard voor publieke omroepen

In de partijprogramma’s worden ingrijpende maatregelen aangekondigd. Minder netten en zenders, meer fusies en meer bezuinigen is de eis. De PvdA, de SP en de Partij voor de Dieren zijn mild voor de publieke omroep.

Alleen Trots op Nederland heeft bedragen genoemd bij de omroepplannen: een besparing van 530 miljoen. In 2009 kreeg de publieke omroep nog 760 miljoen. Welke regering er ook aan de macht komt, het huidige bedrag is passé. Omroepmanagers kunnen zich vast voorbereiden op slechtnieuwsgesprekken.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...