Burgemeester Andries Heidema heeft voor zondag 14 maart, als Go Ahead Eagles speelt tegen FC Zwolle, een noodverordening uitgevaardigd. Dit om te voorkomen dat supporters van FC Zwolle zonder de ‘verplichte bus/toegangskaart combi’ op Deventer grondgebied kunnen komen. Ook wordt het mogelijk om preventief te gaan fouilleren.


Deventer – Noodverordening tegen hooligans

De burgemeester wil voorkomen dat supporters van beide clubs de confrontatie met elkaar aangaan, zodat er zondag een sportieve wedstrijd gespeeld kan worden zonder incidenten. De noodverordening geldt van vrijdag 12 maart 20.00 uur tot zondag 14 maart 24.00 uur.

Om preventief fouilleren mogelijk te maken, heeft de burgmeeester het Deventer grondgebied tijdelijk aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit besluit geldt net als de noodverordening van vrijdag 12 maart 20.00 uur tot zondag 14 maart 24.00 uur.

De politie heeft dan, in opdracht van de Officier van Justitie, de mogelijkheid om preventief te fouilleren. Deze bevoegdheid zal selectief worden gebruikt bij die personen die hier op basis van hun gedrag aanleiding voor geven. Overige voetballiefhebbers ondervinden hiervan geen hinder.

In de noodverordening is tevens opgenomen dat er op 14 maart tot 13 uur geen alcohol geschonken mag worden door de horeca in de binnenstad. Daarover is overleg geweest tussen gemeente, MKB en de horeca.

Over Salland TV

x

Check Also

60-jarig huwelijksjubileum Marinus en Tonny Lammers-Kamphuis

60-jarig huwelijksjubileum Marinus en Tonny Lammers-Kamphuis Marinus (90) geboren en opgegroeid in ...