Het Platform Borgele Wijkvernieuwing en de Werkgroep Borgele Groen vrezen voor ernstige verschraling van het groen in de Deventer wijk.

Deventer – Groen verdwijnt uit de wijk Borgele

Er is nu verzet tegen het plan van de gemeente om meer dan 240 bomen te kappen en waardevolle struiken en heesters in de wijk weg te halen. De gemeente heeft deze plannen onlangs gepresenteerd in het kader van groot onderhoud.

De twee groepen spreken van ongewenste verschraling. De bedoeling is om de gemeentelijke kosten voor het onderhouden van het groen in de wijk omlaag te brengen en niet vanuit een visie om de wijk te versterken. Volgens de bewoners zijn de bomen nog in prima conditie.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Wijhe kiest voor ‘De Jungletuin’ als natuurspeelplek in park Woeste Wijhe

De afgelopen weken stemden inwoners van Wijhe op hun favoriete ontwerpschets voor de natuurspeelplek die in park ...