Afgelopen zaterdag heeft de Deventerse sloeproeivereniging Daventre Portu tijdens de Zwartewaterrace voor de vierde keer dit seizoen het podium mogen beklimmen, waarmee er dus zicht blijft op een hoge eindnotering.

Deventer – Deventer sloep beste kuikensloep

Het parcours voerde over 18,5 kilometer van Zwartsluis naar Genemuiden en Hasselt en van daaruit terug naar Zwartsluis. Een zware botsing van achteren, een paar meter voor de finish, heeft niet voorkomen dat Deventer de eerste plaats in het kuikensloepenklassement won. 

De Zwartewaterrace geldt als één van de zwaarste races om het algemeen klassement. Ook het tweede team uit Deventer presteerde boven verwachting goed. Op 31 oktober is de afsluitende wedstrijd van het seizoen, de spectaculaire race Muiden – Pampus – Muiden. 

Over Salland TV

x

Check Also

Gratis activiteiten tijdens Zomertour in Buitenzwembad De Tippe

Op woensdag 11 augustus organiseert Sportbedrijf Raalte de Zomertour in buitenzwembad De ...