De fractie van GroenLinks (GL) in Deventer wil dat het college probeert te voorkomen dat kraken wordt verboden.

Deventer – Fractie Groen Links zegt: kraken mag

De partij maakt zich zorgen over een initiatiefwet die onlangs in de Tweede Kamer is ingediend die regelt dat kraken wordt verboden om zo vandalisme, vernielingen en geluidsoverlast tegen te gaan. Deventer heeft ook verschillende kraakpanden.

Daarover zijn volgens GL geen misstanden en er is geen sprake van misdaad. GL wil van het college weten of het ook vindt dat kraken een noodoplossing is en niet thuishoort in het wetboek van strafrecht. Excessen zoals vandalisme, geluidsoverlast en geweldpleging moeten via reguliere wetgeving worden bestreden. GL vindt daarom dat het college zich via de Tweede Kamer tegen het wetsvoorstel moet uitspreken

 

 

Over Salland TV

x

Check Also

26 juni: oud papieractie buitengebied Olst

Nu de zomer in volle glorie is begonnen en de maatregelen rondom ...