Naast de Waag in Deventer is donderdagmiddag een bronzen stadsmaquette onthuld.

 

Deventer – Rotary Deventer schenkt stadsmaquette

De complete binnenstad van Deventer is er op schaal terug te vinden. De driedimensionale stadsplattegrond met een doorsnede van anderhalve meter is een cadeau van de 75-jarige Rotary Deventer aan Deventer. De 2,5 ton wegende maquette is wel uniek voor Nederland. Andere steden kennen wel plattegronden in brons maar nergens staan er alle gebouwen op.

De maker is de Duitse kunstenaar Egbert Broerken. Blinden en slechtzienden krijgen door deze maquette ‘tastbare’ informatie over de stad. Ook staan er in braille gegevens, onder meer over de geschiedenis van Deventer. Foto Geerars Deventer


Over Salland TV

x

Check Also

Gratis activiteiten tijdens Zomertour in Buitenzwembad De Tippe

Op woensdag 11 augustus organiseert Sportbedrijf Raalte de Zomertour in buitenzwembad De ...