De Rabobank Salland gaat om bedrijfs-economische redenen niet verhuizen naar De Boreel in Deventer.


Deventer – Boreelplannen vallen weer in het water

Daar wilde de bank het hoofdkantoor vestigen. Daarmee zou dan zestig procent van de kazerne in gebruik zijn. De hoge investeringen in het monumentale gebouw plus de relatief hoge huur in vergelijking met een ‘gewoon’ kantoorpand zijn reden om de pas op de plaats te maken en af te zien van de Boreelkazerne.Dat is wel een hele flinke tegenvaller voor ontwikkelaar DC Vastgoedontwikkeling en belegger Altera.

 

Maurits van der Woude van DC Vastgoedontwikkeling zegt in dagblad De Stentor: “Natuurlijk is het een tegenvaller. Zowel wij als de belegger van De Boreel, Altera, hebben er echter alle vertrouwen in dat we voor deze bijzondere locatie huurders vinden.” Maar de restauratie van de Boreelkazerne gaat gewoon door. Het is maar de vraag wat de invulling van de Boreelkazerne moet gaan worden, wellicht toch maar een discotheek met andere horeca?

Archief Salland TV uit 2005: DC Vastgoedontwikkelaar Arne Raaymakers en Jan des Bouvrie

En onderstaand, de troosteloze aanblik van het huidige Boreelgebied in Deventer

De Boreel verbouwing gaat gewoon door (Foto Geerars Deventer)Over Salland TV

x

Check Also

Gratis activiteiten tijdens Zomertour in Buitenzwembad De Tippe

Op woensdag 11 augustus organiseert Sportbedrijf Raalte de Zomertour in buitenzwembad De ...