De schade van pinpasfraude in Nederland, het zogenoemde skimmen, is vorig jaar verdubbeld tot 31 miljoen euro.

Pinpas fraude kost banken 31 miljoen

De fraudeurs, vaak bendes uit Oost-Europa, weten steeds nieuwe trucs te bedenken om veiligheidsmaatregelen te omzeilen. Dat schrijft De Telegraaf maandag. De bendes zijn zeer creatief in het bedenken van nieuwe manieren om misbruik te maken van de bankgegevens van Nederlanders.

Nadat duidelijk werd dat geldautomaten van banken vaak doelwit van criminelen waren – en daarom beter werden beveiligd- verlegden criminelen hun werkterrein naar pinapparaten in winkels. Ook fraude bij onbemande betaalautomaten zoals op de NS-stations, komt vaker voor. De zorgen over de toegenomen fraude leidde al tot diverse Kamervragen aan minister van Financiën Wouter Bos (PvdA). De financiële schade is overigens beperkt als het wordt afgezet tegen het totale aantal pintransacties in Nederland.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...