In Apeldoorn mogen grote supermarkten op zondag niet meer geopend zijn.

Grote supermarkten mogen in Apeldoorn niet meer open

Een meerderheid van de gemeenteraad vindt dat te veel winkels gebruik maken van een maas in de wet, die kleine winkels toestaat om tussen 16.00 en 22.00 uur hun deuren te openen. Sinds twee jaar zijn ook supermarkten zondags geopend om meer klanten te trekken. Dat was volgens Apeldoorn nooit de bedoeling van de wet. Daarom worden de lokale regels nu aangepast. Volgens de gemeente Apeldoorn storen steeds meer christenen zich aan de verstoring van de zondagsrust. De discussie is ook in veel andere gemeenten opgelaaid.

Over Salland TV

x

Check Also

Vandaag in 2013: Bastille brengt Bad Blood uit!

Bad Blood is het debuut-studioalbum van de Britse band Bastille. Het werd ...