De schoorsteen op het Hofterrein in Raalte kan waarschijnlijk niet worden behouden.

Schoorsteen op Hofterrein gaat plat

Ook ’t Oversticht, de organisatie die over monumenten in de provincie gaat ziet geen meerwaarde. De schoorsteen staat dus ook niet op een gemeentelijke monumentenlijst. Raalte kreeg twee officiële verzoeken om de schoorsteen te behouden. Volgens een woordvoerder is onderzocht wat de waarde ervan is en of de schoorsteen een plek op de gemeentelijke monumentenlijst verdiend. De gemeenteraad van Raalte heeft er overigens nog het laatste woord over.

Volgens een gemeentewoordvoerder is er onderzocht wat de waarde is en of de schoor-steen een plek op de Raalter monumentenlijst verdiend. De gemeenteraad van Raalte heeft er overigens nog het laatste woord over. De fractie van Raalter Gemeentebelangen is woedend en wil dat het college de sloop gaat stoppen. Wethouder Elferink die aangaf voor suggesties voor het terrein open te staan, is ook nog nooit teruggekomen op voorstellen voor het terrein van deze lokale partij.

Over Salland TV

x

Check Also

Fietsen in de gemeente Raalte, wat kan er beter? Geef je mening!

Fietsen heeft vele voordelen. Het is niet alleen gezond, maar ook een ...