Het volgende schooljaar krijgt de provincie Overijssel ongeveer 3,2 miljoen euro extra per jaar.

Meer geld voor achterstand in onderwijs

Het geld is nodig voor basisscholen met veel leerlingen met een achterstand. Het uitgangspunt daarbij is het niveau van de ouders, omdat dit een goede voorspeller is voor het ontstaan van onderwijsachterstanden. Ook lage inkomens en werkloosheid blijken goede voorspellers.

Scholen kunnen deze achterstandgelden onder meer gaan besteden aan kleinere klassen en extra intensieve begeleiding. Staatssecretaris Dijksma liet eerder al weten dat er tot 2011 zo’n 70 miljoen euro extra vrij komt voor onderwijs aan achterstandsleerlingen.

Over Salland TV

x

Check Also

Wijhe kiest voor ‘De Jungletuin’ als natuurspeelplek in park Woeste Wijhe

De afgelopen weken stemden inwoners van Wijhe op hun favoriete ontwerpschets voor de natuurspeelplek die in park ...