Zorggroep De Leiboom heeft woensdag het gebouw en de bijbehorende grond van het Sint Jozefziekenhuis aan de Van Oldenielstraat van het Deventer Ziekenhuis overgenomen.

Zorggroep koopt St Jozefziekenhuis en bijbehorende grond

De Leiboom kan nu verder met de plannen voor een nieuw verpleeghuis en kleinschalig wonen. De zorggroep wacht nog steeds op duidelijkheid over een eventuele monumentale status van het gebouw. Alleen de Jozeflocatie en de daarbij behorende grond van het ziekenhuis zijn verkocht. Het pand uit de jaren ’50 was nog in gebruik als ziekenhuis  tot de verhuizing op 1 september naar de Bolkesteinlaan in Deventer. In het kloostergedeelte bouwt het ziekenhuis overigens een Gezondheidscentrum waar o.a de huisartsen, bloedbank en Car4skin komen.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...