Go Ahead Eagles zorgde maandagavond in Almelo voor eeen aardige verassing.

Sport – GAE maakt korte metten met Heracles Almelo

Heracles heeft maandag een eerste seizoenshelft in mineur afgesloten. De nummer vijf van de eredivisie liet zich voor eigen publiek in de achtste finales van de KNVB-beker verrassen door Go Ahead Eagles (0-2).Halil Colak was de grote man bij de nummer drie van de eerste divisie. Hij schoot zijn ploeg op voorsprong en bereidde ook het tweede doelpunt van Joey Suk voor.

Go Ahead Eagles, dat als eerste club de kwartfinales bereikte, startte brutaal in Almelo. De formatie nam direct het initiatief en kwam na 12 minuten verdiend op voorsprong. Doelman Martin Pieckenhagen van Heracles verkeek zich totaal op een door Colak genomen vrije trap.

Heracles domineerde na rust het spel maar stichtte nauwelijks gevaar. Go Ahead Eagles verdedigde compact en wachtte rustig op een kans om nog een keer toe te slaan. De club uit Deventer werd in de 78e minuut voor dat geduld beloond. Colak zag ploeggenoot Suk daarbij niet over het hoofd. En die schoot hem beheerst in , dat was de 0-2.