De opmaat voor de zeer onrustige sfeer afgelopen zondag in de Adelaarshorst tijdens de wedstrijd GAE – Vitesse was het besluit van de scheidsrechter om de bal in de 35e minuut op de stip te leggen en Deniz Türüz met een rode kaart van het veld af te sturen.

Onrustige GAE – Vitesse

Toen 5 minuten later een tweede strafschop werd gegeven door een handsbal door Van der Linden was voor de GAE supporters de maat vol. Er werd met vuurwerk gegooid, en er klonken spreekkoren, ook kwam een supporter het veld op. De scheidsrechter legde vervolgens de wedstrijd stil om iedereen te laten afkoelen. Na 10 minuten werd de wedstrijd hervat met de bewuste 2e penalty die door Vitesse benut werd.

In de tweede helft was de sfeer niet beter. Antonia kreeg een gele kaart omdat hij geërgerd de bal tegen de scheidsrechter schopte. In de 65e minuut ging de wedstrijd totaal op slot door het derde doelpunt van Vitesse. De voorzitter van GAE liet weten dat de supporter die het veld opkwam kan rekenen op een sanctie. Dat betekent een stadionverbod en een boete. Hij betreurt ook de uitspraak van Xandro Schenk tegen de scheidsrechter toen die het spel stillegde. De wedstrijd eindigde met een 0-3 voor Vitesse. Foto’s: FotoGeerars.nl